Международната криптокомпания Nexo е завела дело срещу България в международен арбитражен

...
Международната криптокомпания Nexo е завела дело срещу България в международен арбитражен
Коментари Харесай

Криптокомпанията Нексо съди България

Международната криптокомпания Nexo е завела дело против България в международен арбитражен съд в Съединени американски щати, съобщи Международния център за разрешаване на капиталови разногласия зад океана. Като ответници са посочени финансовото министерство и прокуратурата.

Това става година, откакто българските правоохранителни органи организираха интервенция против офисите на компания у нас и в началото привлякоха четирима души като обвинени за присъединяване в проведена незаконна група, измежду които и някогашният народен представител (от тогавашния " Реформаторски блок " ) Антони Тренчев.

Според държавното обвиняване компанията била мрежа за измами с криптовалута, работила в 4 страни. И тогавашният основен прокурор Иван Гешев, и заместникът му и в този момент изпълняващ длъжността Борислав Сарафов оповестиха, че имат доказателства за ОПГ.

Стана ясно че и компанията е в спор с американските регулатори за част от криптопродуктите, които продават. А в България пък бе очебийно, че служители на " Нексо " са правили дарения на партията " Да, България ", част от " Демократична България ". Народното събрание даже сътвори специфична краткотрайна комисия за инспекция на случая.

Антони Тренчев още тогава заплаши, че ще има иск за 1 милиарда $ против прокуратурата.

В последна сметка от " Нексо " бързо се схванаха с американските регулатори. А неотдавна и българската прокуратура поддържа следствието - нямало доказателства.

От държавното обвиняване към този момент разясниха пред НоваТВ, че нямат информация за желае, само че съгласно тях съображение за него няма - защото двете страни не са сключили контракт, в който ясно да се уточни, че при положение на спор, той се отнася към интернационалния трибунал.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР